Rabarber

Sæsonen for den første omgang danske rabarber er ved at være slut.
Så der skal laves marmelade og chutney.
Gemmes i sylteglas skyllet med atamon.
Så er der lidt lækkert til osten, kyllingen eller hvad fantasien lyster…
Rabarberchutney
Du skal bruge:
- 2 kg rabarber, skyllede og i 2 cm stykker
- 800 g sukker
- 2 dl æbleeddike
- 1 stor kanelstang
- 1 spsk. hele korianderfrø
- 10 kardemommekapsler, let knust
- 2 laurbærblade
- 2-3 tørrede chili
- 2 spsk. hele sennepsfrø
Sådan gør du:
- Kom det hele i en gryde og lad det koge ind. Det tager ca. 30-45 min.
- Smages evt. til med mere sukker hvis rabarberne er meget syrlige.
- Kom chutneyen på glas der er skyllet med kogende vand og atamon.
Kan holde sig i mange måneder på køl.