2. juni 2013

Rabarber

20130601-103112.jpg

Sæsonen for den første omgang danske rabarber er ved at være slut.
Så der skal laves marmelade og chutney.
Gemmes i sylteglas skyllet med atamon.

Så er der lidt lækkert til osten, kyllingen eller hvad fantasien lyster…

Rabarberchutney

Du skal bruge:

  • 2 kg rabarber, skyllede og i 2 cm stykker
  • 800 g sukker
  • 2 dl æbleeddike
  • 1 stor kanelstang
  • 1 spsk. hele korianderfrø
  • 10 kardemommekapsler, let knust
  • 2 laurbærblade
  • 2-3 tørrede chili
  • 2 spsk. hele sennepsfrø

Sådan gør du:

  • Kom det hele i en gryde og lad det koge ind. Det tager ca. 30-45 min.
  • Smages evt. til med mere sukker hvis rabarberne er meget syrlige.
  • Kom chutneyen på glas der er skyllet med kogende vand og atamon.

Kan holde sig i mange måneder på køl.